Φυτά Εσωτερικού Χώρου

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε και να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού ή του γραφείου σας -εκτός από τον απαραίτητο αερισμό με καθαρό αέρα- είναι και τα φυτά εσωτερικού χώρου, που έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις βλαβερές ουσίες από τον αέρα και να ελευθερώνουν οξυγόνο.

Τα φυτά, εκτός του ότι ομορφαίνουν το χώρο, έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις βλαβερές χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από πράγματα και συσκευές ή ουσίες όπως κόλες, χαλιά, χρώματα κτλ. που όλοι έχουμε στον χώρο που ζούμε.
Μπορείτε λοιπόν να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε τοποθετώντας μερικά φυτά εσωτερικού χώρου.
Τα φυτά επιτελούν διπλό έργο: καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και διατηρούν την υγρασία (όταν ο αέρας είναι ξηρός είναι πιο εύκολο να προσληφθούμε από ιούς και αλλεργίες (Διάφορες ηλεκτρικές συσκευές όπως κλιματιστικά, καλοριφέρ κ.α. ξηραίνουν την ατμόσφαιρα)).

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου κατάγονται από τα μεγάλα τροπικά δάση. Όπου εξελίχτηκαν σε ένα περιβάλλον με κακό εξαερισμό, ζεστό και με φτωχό έδαφος. Έτσι έμαθαν να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα για να μπορούν στην συνέχεια, να επιβιώσουν μέσα σ' αυτή. Η ιδιότητα αυτή των φυτών είναι εξαιρετικά χρήσιμη στους σύγχρονους χώρους κατοικίας, στους οποίους -σύμφωνα με μετρήσεις- αιωρούνται περίπου 150 οργανικές ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι βλαβερές για την υγεία. Οι εσωτερικοί χώροι μπορούν να περιέχουν πολύ πιο μολυσμένο αέρα σε σχέση με τους εξωτερικούς χώρους, ακόμα και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτό οφείλεται κυρίως σε ηλεκτρικές συσκευές σε συνθετικά χρώματα και υλικά αλλά και προϊόντα καθαρισμού που βγάζουν στην ατμόσφαιρα πλήθος χημικών ουσιών οι οποίες ροκανίζουν την υγεία μας.
(Μερικές από αυτές είναι οι εξής: Φορμαλδεΰδη, βενζόλιο, τριχλωροαιθυλένιο, μονοξείδια του άνθρακα, αμμωνία κτλ.)

Μερικά από τα άμεσα συμπτώματα του κακού εξαερισμού και της κακής ποιότητας αέρα στον χώρο μας μπορεί να είναι τα εξής: Προβλήματα στην αναπνοή, Βουλωμένη μύτη ή αλλεργία στην μύτη (φαγούρα), Τσούξιμο στα μάτια, Βήχας, Φτέρνισμα, Πονοκέφαλοι, Ζαλάδες, Ναυτία, Ατονία, Νύστα, Κούραση, Δυσφορία.

Κάνοντας τη σωστή επιλογή φυτών, μπορείτε να βελτιώσετε την ατμόσφαιρα στο χώρο που ζείτε.

Μερικα απο τα φυτα και οι ιδιοτητες αυτων.

Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα | Κατάλογος